Niedziela – 26.04.2020r
SPIŻARNIA
(dania na zimno do samodzielnego podgrzania, zamów na dwa dni)
Knedle z truskawkami 1 kg (9 szt) – 19 zł
Knedle ze śliwkami 1 kg (9szt) – 19 zł
Pierogi z mięsem tacka (15-16 szt) – 24 zł
Pierogi ze szpinakiem i suszonym pomidorem tacka (15-16 szt) – 24 zł
Pierogi ruskie tacka (15-16 szt) – 24 zł
Bigos 0,5kg (2 porcje) – 13,50 zł
Flaki 0,5l – 10 zł
Zraz wieprzowy z karkówki + sos pieczeniowy (3 szt) ok. 0,45kg + sos – 28 zł
Fasolka po bretońsku 1l (3 porcje) – 15,50 zł
Kluski śląskie 0,7kg – 15 zł
Sałatka nicejska (mix sałat warzywami, tuńczyk, kukurydza, jajko, sos winegret) 0,4kg – 14 zł
Sałatka italiano (mix sałat z warzywami, suszony pomidor, szynka sezonowana, ser grana padano, sos jogurtowo – bazyliowy) 0,4kg – 14 zł
ZUPA
Grzybowa z makaronem – 7 zł
Kapuśniak – 7 zł
Flaki – 10 zł
II DANIA – 18 zł
Sznycelki wieprzowe w sosie grzybowym
Schab smażony z farszem po grecku (oliwka, ser feta, pomidor)
Karkówka pieczona w sosie własnym
Roladka drobiowa z serem i szpinakiem
Stek wieprzowy z duszoną pieczarką
JARSKIE – 18 zł
Pierogi ze szpinakiem i suszonym pomidorem + kwaśna śmietana 7 szt/por
FIT – 18 zł
Filet drobiowy z warzywami chińskimi