Kreatorzy Smaku catering

Organizujesz spotkanie wigilijne dla pracowników Twojej firmy?

Catering Wigilia firmowa od „Kreatorów Smaku” jest dla Ciebie.

catering wigilia firmowa potrawy wigilijne

Święta Bożego Narodzenia są ściśle związane z tradycją zasiadania przy wspólnym stole.

Wigilia w dzisiejszych czasach nie tylko przy tym rodzinnym, ale także w gronie współpracowników. Powierzając naszej firmie organizację cateringu na wigilię firmową dla swoich pracowników i partnerów biznesowych, zyskacie Państwo rodzinną atmosferę, którą podkreślą tradycyjne świąteczne potrawy, przygotowane przez doświadczonych kucharzy i wyjątkowe aranżacje stołów. O wszystko to zadba doświadczona i wyspecjalizowana obsługa, która uwzględni wszelkie Państwa życzenia i sugestie.

Nasze doświadczenie, możliwość dostosowania się do indywidualnych zamówień oraz wiele zrealizowanych wigilii firmowych dla naszych klientów daje Państwu pewność doskonale zorganizowanej wigilii firmowej.

Z opisem przykładowej wigilii firmowej mogą się Państwo zapoznać tutaj.

MENU ŚWIĄTECZNE I

 

Danie ciepłe do wyboru, wybieramy jedno danie

  • Krem z pieczarek z grzankami
  • Zupa grzybowa z łazankami
  • Barszcz czerwony z krokietem z kapustą i grzybami (1 szt/os)
  • Pierogi świąteczne z grzybami leśnymi (4 szt/os), barszczyk czerwony do popicia
  • Krem czosnkowy z grzankami
 

Przekąski zimne:

  • Karp w galarecie z jajem
  • Limanda smażona podana z warzywami po grecku
  • Śledź w oliwie z grillowaną gruszką i suszonym pomidorem
  • Różyczki z łososia wędzonego z musem chrzanowym
  • Sałatka jarzynowa z jajem w majonezie
  • Sałatka z pieczonych warzyw, kaszy bulgur, sera feta, oliwek i suszonych pomidorów
  • Pieczywo, masło, chrzan, sos tatarski
 

Napoje:

  • Sok owocowy 250 ml/os
  • Woda niegazowana 500 ml/os
 

W cenę wliczone: transport, stoły pod bufety, obrusy, skertingi, akcent świąteczny na bufecie, porcelana, sztućce, szkło. Dodatkowo płatna obsługa kelnerska 1 os/250 zł, do 8 godzin

powrót

MENU ŚWIĄTECZNE II

 

Zupa do wyboru, wybieramy jedną zupę

  • Grzybowa z łazankami
  • Żurek wigilijny z grzybami
  • Krem z pieczarek z grzankami
  • Zupa rybna z pulpetami z łososia, suszonych pomidorów i kopru
  • Barszcz czerwony z uszkami (kapusta)

Danie główne do wyboru, wybieramy jedno danie

    Propozycja rybna:

  • Filet z karpia smażony, sos z kurek, ziemniaki pieczone, grillowana gruszka
  • Kotlety z miruny, szpinaku i kaszy kus kus w sosie pieczarkowym, makaron farfalle smażony z warzywami na oliwie bazyliowej
  • Pstrąg gotowany, ryż w curry smażony z cukinią i pieczarkami, sos jogurtowo – czosnkowy
  • Łosoś smażony w migdałach, kasza kus kus z kolendrą i limonką, buraki karmelizowane
  • Propozycja mięsna:

  • Golonka z indyka w sosie musztardowo – miodowym, kopytka, sałatka z grillowanych warzyw
  • Pieczeń wołowa w sosie musztardowo – miodowym, kluski śląskie, buraki zasmażane
  • Faszerowany filet z kurczaka ze szpinakiem i suszonym pomidorem podany z gnocchi i sałatką wiosenną z winegretem
 

Przekąski zimne:

  • Tymbalik z karpia w galarecie z jajem przepiórczym
  • Limanda smażona podana z warzywami po grecku
  • Śledź pod pierzynką (por, groszek, jabłko)
  • Śledź w oliwie z grillowanymi gruszkami, żurawiną i tymiankiem
  • Śledź po kaszubsku
  • Canelloni z łososia z twarożkiem chrzanowym
  • Roladka z soli ze szpinakiem
  • Pieczywo, masło, chrzan, sos tatarski

Sałatki:

  • Tradycyjna jarzynowa z jajem w majonezie
  • Sałatka z cieciorką, gruszką, serem feta i orzechami
 

Deser do wyboru:

  • Deser makowy w kieliszku (martini) z bakaliami
  • Sernik na musie malinowym
 

Napoje:

  • Sok owocowy – 500 ml/os
  • Woda niegazowana/niegazowana – 250 ml/os
  • Kawa, herbata – wielokrotnego podejścia
 

W cenę wliczone: transport, stoły pod bufety, obrusy, skertingi, akcent świąteczny na bufecie, porcelana, sztućce, szkło. Dodatkowo płatna obsługa kelnerska 1 os/250 zł, do 8 godzin

powrót

MENU ŚWIĄTECZNE III

 

Zupa do wyboru, wybieramy dwie zupy

  • Krem z borowików z grzankami
  • Żurek wigilijny z grzybami
  • Zupa rybna z pierożkami szpinakowymi
  • Zupa krem czosnkowy z grzankami
  • Grzybowa z łazankami
 

II danie do wyboru, wybieramy dwa dania

    Dania rybne

  • Karp smażony w cieście bazyliowym, kasza kus kus z grillowanymi warzywami i oliwą cytrynową
  • Sandacz smażony saute w sosie kurkowym, ziemniaki opiekane z tymiankiem, fasolka szparagowa
  • Łosoś grillowany, sos cytrynowy, dziki ryż, warzywa gotowane
  • Grillowany pstrąg z masłem czosnkowym, kopytka, karotka duszona w tymianku
  • Dania mięsne

  • Pieczona kaczka podana z sosem wiśniowo – imbirowym, kopytka, karmelizowane buraki
  • Wołowina po burgundzku z pieczonymi warzywami, karmelizowana cebulka duszona w czerwonym winie, kasza gryczana z tymiankiem
  • Pieczeń wieprzowa w sosie pieczeniowym z rozmarynem podana z gołąbkami z kaszy bulgur i grillowanymi warzywami
  • Udko z kurczaka faszerowane szpinakiem, suszonym pomidorem i oliwkami podane z sosem pieczeniowym, gnocchi i groszkiem cukrowym smażonym na maśle
 

Przekąski zimne:

  • Tymbalik z karpia w galarecie z jajem przepiórczym
  • Limanda smażona podana z warzywami po grecku
  • Śledź pod pierzynką (por, groszek, jabłko)
  • Śledź w oliwie z grillowanymi gruszkami, żurawiną i tymiankiem
  • Śledź po kaszubsku
  • Tatar ze śledzia z kaparami, kolendrą i musztardą francuską
  • Roladka ze śledzia z grillowaną cukinią i suszonym pomidorem
  • Carpaccio z wędzonego łososia z sałatką z kopru włoskiego i oliwą cytrynową
  • Pieczywo, masło, chrzan, sos tatarski
 

Sałatki:

  • Tradycyjna jarzynowa
  • Sałatka z pieczonych warzyw, orzechów ziemnych, oliwek i ziemniaków
  • Sałatka śledziowa (ziemniak, ogórek kiszony, koper, czerwona fasola, groszek konserwowy, czerwona cebula, śledź)
  • Sałatka grecka z wędzonym dorszem
 

Deser do wyboru:

  • Tort makowy
  • Beza z malinami
 

Napoje:

  • Sok owocowy 250 ml/os
  • Woda gazowana/niegazowana 250 ml/os
  • Kawa, herbata – wielokrotnego podejścia
 

W cenę wliczone: transport, stoły pod bufety, obrusy, skertingi, akcent świąteczny na bufecie, porcelana, sztućce, szkło. Dodatkowo płatna obsługa kelnerska 1 os/250 zł, do 8 godzin

powrót

MENU ŚWIĄTECZNE IV

 

Zupa do wyboru, wybieramy dwie zupy

  • Zupa grzybowa z łazankami
  • Zupa rybna z pulpecikami z łososia, suszonych pomidorów i kopru
  • Barszcz czerwony z krokietem z kapustą i grzybami
  • Krem z borowików z grzankami
  • Barszcz czerwony z uszkami (kapusta) / krokiet (kapusta)
  • Zupa cebulowa na winie
 

Danie do wyboru, wybieramy dwa dania

    Dania rybne

  • Filet z karpia smażony, sos kurek, ziemniaki pieczone, grillowana gruszka
  • Pulpety z łososia w sosie grzybowym, kasza gryczana, kapusta kiszona z kminkiem
  • Pstrąg gotowany, ryż w curry smażony z cukinią i pieczarkami, sos jogurtowo – czosnkowy
  • Łosoś smażony w migdałach, kasza kus kus z kolendrą, fasolka szparagowa
  • Dania mięsne

  • Pieczeń wołowa w sosie musztardowo – miodowym, kluski śląskie, buraki zasmażane
  • Pieczona pierś z gęsi z suszonymi grzybami, majerankiem i marchewką karotką, gołąbki z kaszy jęczmiennej
  • Kaczka pieczona z majerankiem (1/4), sos żurawinowy, grillowane jabłka z miodem, ziemniaki pieczone z tymiankiem
  • Golonka z indyka w sosie musztardowo – miodowym, kopytka, kapusta wigilijna z grzybami
  • Pieczeń wieprzowa z mięsem mielonym i kurkami w sosie tymiankowym, kopytka, marchewka karotka duszona w maśle ziołowym
  • W pakiecie od firmy: pierogi z kapustą i grzybami
 

Przekąski zimne:

  • Tymbalik z karpia w galarecie z jajem przepiórczym
  • Limanda smażona podana z warzywami po grecku
  • Śledź pod pierzynką (por, groszek, jabłko)
  • Śledź tradycyjny z cebulką
  • Śledź po kaszubsku
  • Tatar ze śledzia z kaparami, kolendrą i musztardą francuską
  • Roladka ze śledzia z grillowaną cukinią i suszonym pomidorem i rukolą
  • Canelloni z łososia z twarożkiem szpinakowym
  • Tymbalik z dorsza z warzywami
  • Filet z pstrąga w migdałowej panierce z musem cytrynowym
  • Pieczywo, masło, chrzan, sos tatarski
 

Sałatki:

  • Sałatka ze śledzia marynowanego w pieczonych burakach
  • Sałatka z cukinią, kaszą bulgur, kozim serem i suszonym pomidorem
  • Sałatka śledziowa (ziemniak, ogórek kiszony, koper, czerwona fasola, groszek konserwowy, czerwona cebula, śledź)
  • Sałatka z cieciorką, gruszką, serem feta i orzechami
 

Deser do wyboru:

  • Tort makowy
  • Tiramisu z orzechami
  • Beza z żurawiną i wiśnią
 

Napoje:

  • Sok owocowy – 250 ml/os
  • Woda niegazowana/gazowana – 250 ml/os
  • Kawa, herbata – wielokrotnego podejścia

W cenę wliczone: transport, stoły pod bufety, obrusy, skertingi, akcent świąteczny na bufecie, porcelana, sztućce, szkło. Dodatkowo płatna obsługa kelnerska 1 os/250 zł, do 8 godzin

Nasze dania wigilijne

powrót