Kreatorzy Smaku catering

Parówkowe mumie

Szukasz pomysłu na Halloween – zainspiruj się z nami. Parówkowe mumie

Składniki:

1 opakowanie (500 g) gotowego ciasta francuskiego / 10 parówek / musztarda lub żurawina do dekoracji

Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
  2. Za pomocą noża lub nożyczek pokroić ciasto na 10 kwadratów, a następnie każdy kwadrat na 4 paski.
  3. Parówkę zawijać w 4 paski, rozciągając delikatnie ciasto tak, aby pokryło całą powierzchnię. W odległości 1 cm od jednego końca lekko rozchylić paski ciasta tak, aby parówka pokazała „twarz”:) Układać na przygotowanej blaszce.
  4. Piec przez 13-17 minut, aż ciasto będzie złote. Musztardą lub żurawiną narysować oczy i usta.