Środa – 29.04.2020r
SPIŻARNIA
(dania na zimno do samodzielnego podgrzania, zamów na dwa dni)
Pierogi ruskie tacka (15-16 szt) – 24 zł
Pierogi z łososiem i szpinakiem tacka (15-16 szt) – 26 zł
Bigos 0,5kg (2 porcje) – 13,50 zł
Szynka pieczona + sos pieczeniowy (3 szt) ok. 0,5kg + sos – 27 zł
Fasolka po bretońsku 1l (3 porcje) – 15,50 zł
Kopytka 0,7kg – 15 zł
Naleśniki z serem (4szt) 0,8kg – 22 zł
Grill tacka – karkówka (3 szt) ok. 0,5 kg – 22 zł
Grill tacka – filet drobiowy (3 szt) ok. 0,5kg – 18 zł
Sałatka cesarska (mix sałat z warzywami, kurczak, grzanki, ser grana padano, sos winegret) 0,4kg – 14 zł
Sałatka grecka z łososiem (mix sałat z warzywami, oliwki, feta, łosoś wędzony, grzanki, sos winegret)
0,4kg – 14 zł
ZUPA
Szczawiowa z jajem i puree – 7 zł
Krupnik – 7 zł
Grochowa z kiełbasą – 7 zł
II DANIA – 18 zł
Filet z indyka w migdałach ze szpinakiem i serem feta
Bitka wieprzowa smażona w sosie pieczeniowym
Tagiatella z sosem bolońskim
Szynka pieczona w sosie grzybowym
JARSKIE – 18 zł
Tagiatella z cukinią w sosie szafranowym z koprem włoskim
FIT – 18 zł
Filet drobiowy faszerowany suszonym pomidorem ze szpinakiem