Kreatorzy Smaku catering

Organizujesz spotkanie wielkanocne dla pracowników Twojej firmy.

Catering firmowy na Wielkanoc. Oferta na zestawy wielkanocnych potraw od „Kreatorów Smaku” jest dla Ciebie.

  kurczak-wielkanocny-zyczenia  

Święta Wielkiej Nocy są ściśle związane z tradycją zasiadania przy wspólnym stole.

Catering firmowy na Wielkanoc. Wielkanoc w dzisiejszych czasach to także spotkanie w gronie współpracowników. Powierzając naszej firmie organizację wielkanocnego spotkania firmowego dla swoich pracowników i partnerów biznesowych, zyskacie Państwo rodzinną atmosferę, którą podkreślą tradycyjne świąteczne potrawy, przygotowane przez doświadczonych kucharzy i wyjątkowe aranżacje stołów. O wszystko to zadba doświadczona i wyspecjalizowana obsługa, która uwzględni wszelkie Państwa życzenia i sugestie.

 

Nasze potrawy wielkanocne

Szynka pieczona w całości z dodatkami

Zestaw „Szynka pieczona w całości z dodatkami” obejmuje: całą szynkę wieprzową pieczoną wraz z nogą, kluski śląskie, ziemniaki opiekane, kaszę gryczaną, warzywa grilowane i świeże, sałatkę wiosenną, półmisek wędlin wędzonych.

Nasze propozycje na zestawy cateringowe:

Zestaw I

Danie gorące:

  • Żur z grzybami, jajem i chrzanem (350 ml/os)
  • Pieczona biała kiełbasa z chrzanem i rozmarynem w kolorowym pieprzu (200 gr/os)

Zimne przekąski – 300 gr/os

  • Mięsa pieczone i wędzone podane z żurawiną i chrzanem
  • Pieczeń rzymska z jajem i koprem otulona bekonem
  • Terrina z łososia wędzonego z serkiem philadelphia, szpinakiem i płatkami migdałów
  • Jaja faszerowane sosem tatarskim podane na roszpunce z suszoną żurawiną
  • Jaja faszerowane tuńczykiem z pomidorkami cherry i szczypiorem
  • Dodatki: pieczywo, masło smakowe, sos tatarski, chrzan, żurawina

Sałatki – (150 gr/os)

  • Warstwowa sałatka z jajem, szynką, kukurydzą i ananasem
  • Sałatka wiosenna z jajem, prażonymi pestkami dyni, szynką sezonowaną i sosem jogurtowym
  • Sałatka jarzynowa z jajem przepiórczym i kawiorem

Stół słodko – owocowy:

  • Kawa z ekspresu
  • Herbata smakowa
  • Owoce filetowane (10 dkg/os)
  • Babka wielkanocna / Mazurek (15 dkg/os)
  • Soki, woda gazowana i niegazowana – 0,5 l/os

Cena zestawu: 73 zł netto/os

W cenie transport, szkło, porcelana, stoły pod bufety, obrusy białe/czarne, podgrzewacze. Dodatkowo płatne*: obsługa kelnerska / rozstawienie ze sprzątnięciem bez obsługi


Zestaw II

Zupa – wybieramy I pozycję (350 ml/os):

  • Zupa z grzybami, jajem, chrzanem i świeżo tartym majerankiem
  • Krem z borowików z grzankami
  • Zupa chrzanowa z tymiankiem, pieczoną cebulą i białą kiełbaską

II danie – wybieramy II pozycje (400 gr/os z dodatkami):

  • Zrazy wołowe z karmelizowaną cebulką, grzybami i boczkiem w sosie pieczeniowym z tymiankiem
  • Pieczeń ze schabu faszerowana białą kiełbasą podana z sosem kurkowym
  • Golonka z indyka pieczona w ciemnym piwie podana z młodą kapustą z koprem i pomidorami
  • Rolada z kurczaka faszerowana szpinakiem, suszonym pomidorem i szalotką z sosem ziołowym
  • Łosoś pieczony w pesto z sosem cytrynowym
  • Panierowany filet z pstrąga w migdałach z pieczonymi pomidorkami cherry i rukolą
  • Makaron pełnoziarnisty z oliwą, pieczonymi warzywami i świeżym szpinakiem
  • Lazania z grzybami pod beszamelem z nutką chrzanu i bazylii
  • Pierogi z kaszą i grzybami

Dodatki do II dania do wyboru 2 pozycje dodatek skrobiowy i 2 pozycje surówki:

  • Ziemniaki młode z koprem / ziemniaki opiekane z rozmarynem
  • Puree z selera i zielonego groszku
  • Ryż z kurkumą i kolendrą / ryż z pieczonymi warzywami
  • Kasza kus kus z zielonym groszkiem / kasza gryczana
  • Kasza pęczak z grzybami / kasza bulgur
  • Kopytka / kopytka ziołowe / kluski śląskie
  • Marchewka karotka duszona na maśle tymiankowym
  • Brokuły gotowane z sosem serowym i prażonymi pestkami dyni
  • Młoda kapusta zasmażana z koprem i pomidorami
  • Buraki glazurowane w miodzie
  • Fasolka szparagowa z sezamem
  • Warzywa grillowane z pesto
  • Colesław / mizeria / kiszona kapusta z kminkiem / ogórek małosolny
  • Wiosenna z winegretem / pomidorki cherry z szalotką i rukolą

Zimne przekąski (300 gr/os):

  • Kompozycja pasztetów podana z chrzanem i żurawiną
  • Polędwiczka wieprzowa faszerowana szpinakiem i suszonym pomidorem otulona w szynkę sezonowaną z sosem tatarskim
  • Schab po warszawsku (chrzan, jajo, szczypior)
  • Pieczeń z indyka z morelą, suszoną żurawiną i śliwkami
  • Tymbaliki wielkanocne z kurczakiem, jajem przepiórczym i groszkiem
  • Carpaccio z wędzonego łososia z mixem sałat z orzechami, serem grana padano i oliwą cytrynową
  • Roladki ze śledzia z grillowaną cukinią, papryką, rukolą i sosem korzennym
  • Jaja faszerowane pieczarką ze szczypiorem w skorupkach podane w gniazdach z szynki sezonowanej z kiełkami lucerny

Sałatki (200 gr/os):

  • Wielkanocna sałatka Caprese z pomidorków cherry, mini mozzarelli, jaj przepiórczych podana ze świeżym szpinakiem i sosem balsamico
  • Sałatka cesar z kurczakiem, grzankami, serem grana padano na mixie sałat z sałatą rzymską
  • Sałatka z młodych ziemniaków, marynowanych kurek, ogórka, jajka, groszku, czerwonej fasoli i szczypioru
  • Sałatka jarzynowa z jajem przepiórczym i kawiorem

Stół słodko owocowy:

  • Kawa z expresów
  • Herbata smakowa
  • Owoce filetowane 10 dkg/os
  • Ciasta tradycyjne 15 dkg/os
  • Babka wielkanocna / Mazurek / Sernik / Makowiec
  • Soki owocowe (jabłkowy, pomarańczowy), lemoniada wielkanocna, woda gazowana i niegazowana – 1 litr/os

Cena zestawu: 105 zł netto/os

W cenie transport, szkło, porcelana, stoły pod bufety, obrusy białe/czarne, podgrzewacze. Dodatkowo płatne*: obsługa kelnerska / rozstawienie ze sprzątnięciem bez obsługi


Zestaw III

Zupa – wybieramy II pozycje (350 ml/os):

  • Żur z grzybami, jajkiem i chrzanem
  • Krem z białych warzyw z chrzanem, tymiankiem i chipsem bekonowym
  • Krupnik z kurkami, kaszą pęczak i świeżo tartym majerankiem
  • Krem z borowików z grzankami

II danie – wybieramy II pozycje (400 gr/os z dodatkami):

  • Udko z kaczki pieczone w tłuszczu podane z grillowaną gruszką i sosem wiśniowo – korzennym
  • Zraz z polędwiczek wieprzowych z rukolą, suszonym pomidorem i mozzarellą z sosem pieczeniowo – tymiankowym
  • Golonka wieprzowa pieczona z pomidorami, czosnkiem i rozmarynem
  • Sznycelki z indyka z grillowaną gruszką i cukinią w sosie kurkowym
  • Sandacz smażony w mące kukurydzianej podany z grillowanym bekonem, suszonym pomidorem i rukolą w sosie ziołowym
  • Łosoś gotowany w ziołach podany ze szparagami z masłem tymiankowym
  • Opcja wegetariańska
  • Krokiety z boczniakiem, jajem i szczypiorem
  • Penne w sosie borowikowym z serem grana padano i rukolą
  • Pierożki z ricottą i szpinakiem w sosie gorgonzola

Dodatki do II dania do wyboru: 2 pozycje dodatek skrobiowy i 2 pozycje surówki:

  • Ziemniaki młode z koprem / ziemniaki opiekane z rozmarynem
  • Puree z selera i zielonego groszku
  • Ryż z kurkumą i kolendrą / ryż z pieczonymi warzywami
  • Kasza kus kus z zielonym groszkiem / kasza gryczana
  • Kasza pęczak z grzybami / kasza bulgur
  • Kopytka / kopytka ziołowe / kluski śląskie
  • Marchewka karotka duszona na maśle tymiankowym
  • Brokuły gotowane z sosem serowym i prażonymi pestkami dyni
  • Młoda kapusta zasmażana z koprem i pomidorami
  • Buraki glazurowane w miodzie
  • Fasolka szparagowa z sezamem
  • Warzywa grillowane z pesto
  • Colesław / mizeria / kiszona kapusta z kminkiem / ogórek małosolny
  • Wiosenna z winegretem / pomidorki cherry z szalotką i rukolą

Zimne przekąski (350 gr/os):

  • Rozbef wołowy pieczony po angielsku podany z konfiturą figową
  • Kompozycja pasztetów podana z konfiturą z czerwonej cebuli i balsamico
  • Polędwiczki wieprzowe po warszawsku
  • Pieczona kaczka faszerowana śliwką, morelą i pistacją
  • Tymbaliki wielkanocne z kurczakiem, jajem przepiórczym i groszkiem
  • Canelloni z łososia z serkiem philadephia i szpinakiem
  • Śledź marynowany w zalewie korzennej z szalotką
  • Carpaccio z pieczonego buraka z mixem sałat z kozim serem i oliwą rozmarynową
  • Jaja faszerowane pieczarką ze szczypiorem w skorupkach podane w gniazdach z szynki sezonowanej z kiełkami lucerny

Sałatki (200 gr/os):

  • Wielkanocna sałatka Caprese z pomidorków cherry, mini mozzarelli, jaj przepiórczych podana ze świeżym szpinakiem i sosem balsamico
  • Sałatka z makaronu pełnoziarnistego z grillowanym kurczakiem, serem halloumi, pomidorkami cherry, fasolką szparagową i prażonym sezamem
  • Sałatka z pieczonym łososiem, mixem sałat, suszonym pomidorem i grillowaną papryką
  • Warstwowa sałatka z jajem, szynką, kukurydzą i ananasem

Stół słodko owocowy:

  • Kawa z expresów
  • Herbata smakowa
  • Owoce filetowane 15 dkg/os
  • Ciasta tradycyjne 15 dkg/os
  • Babka wielkanocna / Mazurek / Sernik / Makowiec
  • Mini musy 2 szt/os – panna cotta z cynamonem z malinami, mus czekoladowy z suszoną żurawiną
  • Soki owocowe (jabłkowy, pomarańczowy), Lemoniada wielkanocna, woda gazowana i niegazowana – 1,5 litra / osoba

Cena zestawu: 128 zł netto/os

W cenie transport, szkło, porcelana, stoły pod bufety, obrusy białe/czarne, podgrzewacze. Dodatkowo płatne*: obsługa kelnerska / rozstawienie ze sprzątnięciem bez obsługi

OBSŁUGA*:
  • Do 30 osób – 250 zł netto
  • Powyżej 30 os – uwzględniamy kolejną osobę
  • Rozstawienie ze sprzątnięciem bez obsługi do 50 osób – 150 zł netto
kurczak-w-skorupce-wielkanoc