Kreatorzy Smaku catering

Organizujesz wielkanocne śniadanie czy obiad w rodzinnym gronie.

Oferta na wielkanocne potrawy od „Kreatorów Smaku”
jest dla Ciebie.

  kurczak-wielkanocny-zyczenia  

Święta Wielkiej Nocy są ściśle związane z tradycją zasiadania przy wspólnym stole.

 

Wielkanoc w dzisiejszych czasach to nie tylko spotkanie przy rodzinnym stole, to również wyzwanie dla zapracowanej gospodyni. Potrawy wielkanocne catering. Powierzając naszej firmie organizację wielkanocnego cateringu z potrawami wielkanocnymi, zyskacie Państwo rodzinną atmosferę, którą podkreślą tradycyjne potrawy, przygotowane przez doświadczonych kucharzy. O wszystko to zadba doświadczona i wyspecjalizowana obsługa, która uwzględni wszelkie Państwa życzenia i sugestie.

Zamówienia na dania wielkanocne przyjmujemy do środy 8 kwietnia. Odbiór osobisty lub dostawa.

Proponujemy:

Zupy (350 ml / minimum zamówienia 4 por)

  • Żur wielkanocny z jajem, chrzanem i białą kiełbasą - 9 zł
  • Barszcz biały z suszonymi grzybami i jajem - 9 zł
  • Zupa chrzanowa na wędzonych żeberkach ze świeżo tartym majerankiem - 10 zł
  • Krem z białych warzyw z oliwą bazyliową, prażonymi pestkami dyni i grzankami czosnkowymi - 8 zł
  • Polędwiczki wieprzowe w śmietanie z podgrzybkami - 16 zł
  • Wołowina po burgundzku z pieczonymi warzywami i pomidorami - 16 zł
  • Curry z indyka z warzywami i świeżym szpinakiem na mleko kokosowym z kolendrą i limonką - 16 zł

II dania (minimum zamówienia 4 por / cena za porcje / do samodzielnego podgrzania)

  • Kaczka pieczona (1/2 kaczki), grillowane gruszki, sos żurawinowo – wiśniowy – 28 zł
  • Sakiewka z grillowanego kurczaka z brokułem, orzechami i migdałami w sosie ziołowym – 18 zł
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie z wędzonej śliwki – 20 zł
  • Kotlet z indyka panierowany w migdałach z orzechami faszerowany serem, szpinakiem i szynką z komina – 18 zł
  • Pieczone golonki wieprzowe podane z młodą kapustą z koprem – 25 zł
  • Rolada cielęca faszerowana szpinakiem z suszonym pomidorem w sosie śmietanowo – ziołowym – 25 zł
  • Łosoś pieczony w pesto owinięty szynką sezonowaną z fasolką szparagową z sezamem i dipem ziołowym – 25 zł
  • Łosoś pieczony podany ze szpinakiem z suszonym pomidorem i serem feta – 25 zł
  • Smażony filet z sandacza podany z sosem kurkowym i puree z selera i szpinaku – 25 zł

Zimne przekąski - porcja 100 gr. (minimum zamówienia 6 por.)

  • Schab ze śliwką w maladze – 9 zł
  • Roladka z indyka z morelami i żurawiną – 10 zł
  • Pasztet z podgrzybkiem – 9 zł
  • Pasztet z suszonymi śliwkami i żurawiną – 9 zł
  • Schab po warszawsku – 10 zł
  • Polędwiczka wieprzowa ze szpinakiem otulona szynką z sosem tatarskim i jajem przepiórczym – 11 zł
  • Rolada z indyka z jajem, szpinakiem i sosem chrzanowym – 10 zł
  • Śledź z cebulą, suszonym pomidorem i grillowaną cukinią – 8 zł
  • Canelloni z wędzonego łososia z serkiem philadelphia – 12 zł
  • Rolada z sandacza z oliwkami, suszonym pomidorem, chrzanem jabłkowym i tymiankiem – 12 zł
  • Tatar z łososia (świeży i wędzony) z suszonymi pomidorami i kurkami – 15 zł
  • Jaja (2 połówki / porcja) – 7 zł
  • - faszerowane pastą quacamole
  • - faszerowane suszonymi pomidorami, fetą i szpinakiem
  • - faszerowane kozim serem, pomidorami i tymiankiem
  • - smażone w skorupkach z pieczarką i szpinakiem
  • - faszerowane pastą z łososia i rukoli
  • - faszerowane pastą z tuńczyka
  • - faszerowane w gniazdach z szynki szwarcwaldzkiej i kiełek lucerny
  • Gołąbki z grillowanej cukinii, sera koziego i żurawiny (2 szt/por) – 9 zł
  • Pieczarka faszerowana jajem ze szpinakiem panierowana – 8 zł
  • Kaczka pieczona w całości z papryczkami chili, oliwkami, suszonym pomidorem i szpinakiem – 110 zł / szt
  • Kaczka pieczona w całości z morelą, suszoną śliwką, pistacjami, orzechami, migdałami i żurawiną – 110 zł / szt

Sałaty (cena za kilogram – 48 zł)

  • Wielkanocna sałata z rzeżuchą i jajkiem przepiórczym, (mix sałat, ogórek, pomidor, czerwona cebulka, jajka przepiórcze, kukurydza, groszek, kiełki lucerny i rzeżuchy, sos jogurtowy)
  • Sałata wielkanocna z szynką i jajem, (szynka, jajo, rzeżucha, ogórek konserwowy, czerwona cebula, majonez)
  • Sałata z brokułem, (brokuł, jaja gotowane, migdały, schab wędzony, sos ziołowy)
  • Sałatka makaronowa z tuńczykiem, (makaron pełnoziarnisty, tuńczyk, kukurydza, zielony groszek, grillowana cukinia, suszony pomidor i ser feta)
  • Sałata z kaszy kus kus z warzywami, (kasza kus kus, cieciorka, szalotka, grillowana papryka, grillowana cukinia, prażone orzechy, oliwa smakowa)
  • Sałata kolorowa, (brokuł, kalafior, szpinak, ser żółty, natka pietruszki, pomidorki cherry)
  • Sałata z koziego sera, (ser kozi, orzechy, grillowana gruszka, cykoria, rukola, szpinak, malinowe balsamico)
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa z majonezem i jajem
kurczak-w-skorupce-wielkanoc