Czwartek – 23.01.2020r
Chcesz zjeść lekko?
Zapraszamy na danie FIT:
Cielęcina z warzywami w curry – 22 zł
Dodatkowo proponujemy sałatki w cenie 15 zł
Sałatka cesarska
(mix sałat z warzywami, kurczak grillowany, ser grana padano, grzanki, sos winegret)
Sałatka grecka
(mix sałat z warzywami, łosoś wędzony, ser feta, oliwki, sos winegret)
ZESTAW DNIA – 16 zł
Krupnik z kaszą pęczak i podgrzybkiem – 4 zł
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z serem, pomidorkami, fasolą i kukurydzą,
ryż, wiosenna – 14 zł
ZUPY DO WYBORU
Barszcz czerwony z uszkami mięsnymi – 6,50 zł
Flaki – 8,50 zł
II DANIE + DODATKI – do wyboru – 16 zł
Kotlet drobiowy panierowany faszerowany szynką, serem, szpinakiem i suszonym pomidorem
Kotlet schabowy z pieczarkami i czosnkiem
Kotlet mielony z cebulką
Rolada wieprzowa ze szpinakiem w sosie borowikowym
Danie jarskie (czas oczekiwania 10 min)
Leniwe ze słodką śmietaną
Tarta z łososiem, jarmużem i warzywami
SZEF KUCHNI POLECA
Indyk pieczony w sosie kurkowym – 22 zł
DODATKI
ziemniaki puree, ryż, kasza jęczmienna
surówka colesław, wiosenna, z czerwonej kiszonej kapusty