Kreatorzy Smaku catering

Zupy (350 ml / minimalna ilość zamówienia z jednego rodzaju – 2 porcje)

  • Żur wielkanocny z jajem, chrzanem i białą kiełbasą – 14 zł
  • Zupa chrzanowa z wędzonką i jajem – 14 zł

Zupy wege (350 ml / minimalna ilość zamówienia z jednego rodzaju – 2 porcje)

  • Krem z dyni i batata z prażonymi pestkami dyni – 13 zł
  • Krem z borowików z grzankami – 16 zł
  • Barszcz biały z suszonymi grzybami – 13 zł

II dania (minimalna ilość zamówienia z jednego rodzaju – 2 porcje)

  • Kaczka pieczona(1/2) w sosie wiśniowym z brandy i wanilią, grillowane gruszki, kluski ziołowe – 38 zł
  • Kaczka pieczona(1/2) w sosie z filetowanych pomarańczy i rozmarynem, kopytka – 38 zł
  • Polędwiczka otulona bekonem, faszerowana szpinakiem z suszonym pomidorem, sos pieczeniowy z tymiankiem, kopytka – 32 zł
  • Pieczona golonka wieprzowa w miodzie i piwie, młoda kapusta z koprem i pomidorami – 30 zł
  • Łosoś pieczony w pesto ze szpinakiem z suszonym pomidorem, kopytka ziołowe – 32 zł
  • Filet z sandacza smażony w mące kukurydzianej, sos z kurek, sałatka z komosy ryżowej z pieczonymi warzywami, kolendrą i limonką – 34 zł

II dania wege (minimalna ilość zamówienia z jednego rodzaju – 2 porcje)

  • Gołąbki pieczone z komosą ryżową i pieczonymi warzywami, sos z kurek, kluseczki ziołowe – 26 zł
  • Tarta ze szpinakiem, suszonym pomidorem i gorgonzolą – 26 zł
  • Curry z pieczoną dynią, batatem, cieciorką i marchewką z mleczkiem kokosowym, kolendrą i limonką – 26 zł

Zimne przekąski mięsne (minimum zamówienia 6 porcji / porcja 100gr)

  • Pasztet wieprzowy – 13 zł
    • – z suszoną śliwką i żurawiną
    • – z podgrzybkiem i szalotką
    • – z wątróbką i majerankiem
  • Tymbalik z golonki indyczej z kurkami i jajem przepiórczym – 14 zł
  • Schab po warszawsku – 13 zł
  • Polędwiczka wieprzowa faszerowana białą kiełbasą z jarmużem podana z sosem tatarskim – 15 zł
  • Pierś z kaczki sous-vide z marmoladą figową z daktylami – 18 zł

Zimne przekąski rybne (minimum zamówienia 6 porcji / porcja 100gr)

  • Tatar z łososia (wędzony i surowy) z cebulką, kaparami i marynowanymi kurkami – 20 zł
  • Canelloni z wędzonego łososia z serkiem chrzanowym – 15 zł
  • Róże z wędzonego łososia z musem chrzanowym – 14 zł
  • Gravlax z łososia z sosem jogurtowo – ziołowym z musztardą francuską i limonką – 17 zł
  • Pikantne śledzie ze słodkim chili, kolendrą i limonką – 12 zł
  • Śledzie w oliwie z szalotką, suszonym pomidorem i koprem – 11 zł
  • Jaja (2 połówki / porcja) – 8 zł
    • – w skorupkach z pieczarką i cebulką
    • – faszerowane pastą z twarogu, wędzonego łososia, rukoli i orzechów
    • – faszerowane awokado ze szpinakiem
    • – w gnieździe z szynki szwarcwaldzkiej z kiełkami lucerny i sosem tatarskim
    • – faszerowane szpinakiem, fetą i suszonym pomidorem

Zimne przekąski wegee (minimum zamówienia 6 porcji / porcja 100gr)

  • Pasztet z fasoli z grzybami i dżemem z czerwonej cebuli – 13 zł
  • Carpaccio z pieczonego buraka z serem feta i orzechami, mix sałat z sosem balsamico – 13 zł
  • Gołąbki z grillowanej cukinii z kozim serem i żurawiną – 11 zł

Sałaty (cena za kilogram – 53 zł / minimum zamówienia 1kg)

  • Sałatka świateczna z rzeżuchą – (ziemniaki, brokuł, szynka z komina, groszek, czerwona fasola, kukurydza, sos majonezowy, rzeżucha)
  • Sałatkowy bowl – (komosa ryżowa, pieczone buraki, karmelizowana marchewka, grillowana cukinia, sałata rzymska, pomidorki cherry, orzechy, pesto ze szpinaku i pietruszki)
  • Sałata śledziowa – (śledzie, ziemniaki, por, groszek, czerwona cebula, pietruszka z koprem)
  • Sałata makaronowa z kurczakiem – (makaron razowy, grillowany kurczak, ogórek konserwowy, fasola czerwona, smażona pieczarka, czerwona cebulka, chili i kolendra)
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa – możliwa wersja vege

Pakiet przekąsek wielkanocnych – 93 zł (po 2 porcje z rodzaju – 1 półmisek to 8 przekąsek)

  • Schab po warszawsku
  • Canelloni z wędzonego łososia z serkiem chrzanowym
  • Jaja faszerowane szpinakiem, fetą i suszonym pomidorem / jaja z pastą z twarogu, wędzonego łososia, rukoli i orzechów
  • Sałatka świąteczna z rzeżuchą – (ziemniaki, brokuł, szynka z komina, groszek, czerwona fasola, kukurydza, sos majonezowy, rzeżucha)

Garmażerka świąteczna (cena za 1 kg)

  • Pierogi z kaczką, kaszą gryczaną i kolendrą – 42 zł
  • Pierogi z białą kiełbasą, chrzanem i majerankiem – 40 zł
  • Pierogi ze szpinakiem i serem feta – 40 zł
  • Pierogi ukraińskie – 38 zł
  • Pierogi z wołowiną, kolendrą, limonką i chili – 42 zł