Piątek – 19.07.2019 r.
Chcesz zjeść lekko?
Zapraszamy na danie FIT:
Filet grillowany z indyka podany z gotowaną fasolką szparagową w sezamie – 22 zł
Dodatkowo proponujemy sałatki w cenie 15 zł
Sałatka orientalna
(kurczak w sosie słodko – kwaśnym, ryż, warzywa chińskie, grzybki mun)
Sałatka grecka
(mix sałat z warzywami, łosoś wędzony, ser feta, oliwki, sos winegret)
ZESTAW DNIA – 16 zł
Krupnik – 4 zł
Ryba smażona, ziemniaki puree, kiszona kapusta – 14 zł
ZUPY DO WYBORU
Chrzanowa – 5,50 zł
Gulaszowa z kurczakiem i papryką – 6,50 zł
Chłodnik – 8,00 zł
II DANIE + DODATKI – do wyboru – 16 zł
Klopsiki wieprzowe w sosie grzybowym
Wieprzowina azjatycka w sosie słodko – kwaśnym
Pulpeciki wołowe w sosie pieczeniowo – żurawinowym
Panierowane roladki wieprzowe z oscypkiem i żurawiną
Shoarma z kurczaka z pieczarkami i cebulą
Sakiewka z kurczaka faszerowana szynką, serem, szparagami i pomidorem cherry
Pierogi z mięsem i skwarkami
Danie jarskie (czas oczekiwania 10 min)
Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym
SZEF KUCHNI POLECA
Filet z łososia pieczony w cieście francuskim ze szparagami – 22 zł