Organizujesz tradycyjną, rodzinną wigilię i potrzebujesz pomocy w przygotowaniach
Catering wigilijny dla klientów indywidualnych od „Kreatorów Smaku” jest dla Ciebie.
Zupy 350 ml*
*minimalne zamówienie 2 porcje z jednego rodzaju
- Zupa grzybowa z łazankami – 14 zł
- Krem z borowików z grzankami i palonymi pestkami dyni – 16 zł
- Żurek z grzybami, białą kiełbasą i chrzanem – 12 zł
- Barszcz czerwony z uszkami (kapusta / mięso) – 13 zł
- Krem z batatów i dyni z mleczkiem kokosowym z grzankami – 12 zł
- Kapuśniak na gęsinie z kurkami – 14 zł
- Wołowina po burgundzku w czerwonym winie z warzywami i pomidorami – 16 zł
- Bogracz wołowy – 16 zł
- Curry z pieczonych warzyw z cieciorką (vege) – 14 zł
- Ratatouille z pieczonych warzyw z wędzonym tofu (vege) – 14 zł
II Danie Rybne* (cena za jedną porcję)
*minimalne zamówienie 2 porcje z jednego rodzaju
- Grillowany filet z łososia na szpinaku z suszonymi pomidorami i szalotką podany z kopytkami – 30 zł
- Smażony filet z karpia w ziołowo – migdałowej panierce z sosem z kurek, sałatka z kaszy bulgur i pieczonych warzyw – 27 zł
- Pieczony filet z łososia (marynowany w słodkim sosie chili z kolendrą i limonką) podany z curry z pieczonymi warzywami i cieciorką, kluski ziołowe – 30 zł
- Panierowany filet z pstrąga łososiowego w płatkach kukurydzianych podany z sałatką z fasolki szparagowej z orzechami, pomidorkami cherry i miętą, kluski ziołowe – 28 zł
II Danie Mięsne* (cena za jedną porcję)
*minimalne zamówienie 2 porcje z jednego rodzaju
- Kaczka pieczona z jabłkami (½ kaczki) w sosie śliwkowym, kluseczki ziołowe, glazurowane buraki – 37 zł
- Golonki z indyka/wieprzowe pieczone w piwie i miodzie podane z ratatouille warzywnym z cieciorką – 29 zł
- Cielęcina duszona w sosie śmietanowo – winnym z warzywami, kluski ziołowe – 34 zł
- Polędwiczki grillowane w sosie z podgrzybków, kopytka – 30zł
Przekąski zimne rybne* (cena za jedną porcję)
*minimalne zamówienie 5 porcji z jednego rodzaju (1 półmisek)
- Tymbalik z karpia w galarecie z jajem przepiórczym – 11 zł
- Canelloni z wędzonego łososia z serkiem philadelphia – 14 zł
- Pstrąg smażony w orzechowo – migdałowej panierce podany z dipem z musztardy francuskiej i miodu – 14 zł
- Tilapia smażona z warzywami po grecku – 13 zł
- Sandacz gotowany z tagiatellą warzywną z pesto – 15 zł
- Tatar ze śledzia z kaparami, grillowaną cukinią i papryką – 14 zł
- Tatar z łososia z zielonym pieprzem, szalotką i marynowanymi kurkami – 17 zł
- Roladka naleśnikowa ze szpinakiem, wędzonym łososiem i twarożkiem chrzanowym – 10 zł
- Śledź z szalotką i oliwą – 10 zł
- Śledź w śmietanie (jabłko, ogórek kiszony, cebulka, groszek zielony) – 11 zł
- Śledź po kaszubsku – 11 zł
- Śledź z pieczonymi burakami, cebulką perłową i tymiankiem – 12 zł
- Łosoś / Sandacz / Szczupak*
- *pieczone lub gotowane w całości różne farsze – cena zależna od wagi
Przekąski zimne – mięsne* (cena za jedną porcję)
*minimalne zamówienie 5 porcji z jednego rodzaju - (1 półmisek)
- Tymbalik z golonki indyczej/wieprzowej z warzywami i marynowanymi kurkami – 12 zł
- Schab po warszawsku – 10 zł
- Roladka z indyka w maladze faszerowana suszoną śliwką z morelą – 13 zł
- Carpaccio z polędwiczki wieprzowej sous-vide z sałatką z sałaty rzymskiej, suszonych pomidorów i sera grana padano – 14 zł
- Rozbef wołowy sous-vide z dipem chrzanowym / musztardowym – 15 zł
- Polędwiczka wieprzowa faszerowana szpinakiem, mozzarellą i suszonym pomidorem – 14 zł
- Kaczka w maladze faszerowana na słodko (morele, śliwki, figi i orzechy) - 1 szt – 115 zł
Przekąski zimne – vege* (cena za jedną porcję)
*minimalne zamówienie 4 porcje z jednego rodzaju - (1 półmisek)
- Carpaccio z pieczonego buraka z serem feta z mixem sałat z orzechami i sosem musztardowo – miodowym – 12 zł
- Szaszłyki z wędzonego tofu z warzywami i dipem jogurtowym – 12 zł
- Pasztet z fasoli z grzybami z konfiturą z czerwonej cebuli – 11 zł
- Tarta serowa z pieczonymi warzywami, pomidorkami cherry i szpinakiem – 17 zł
Sałatki (cena za 1 kg)
- Sałatka tradycyjna jarzynowa (vege) – 38 zł
- Sałatka makaronowa (razowy) z chorizo, krewetkami i oliwkami z winegretem limonkowym z chili i kolendrą – 48 zł
- Sałatka makaronowa z kurczakiem i pesto z rukoli – 45 zł
- Sałatkowy bowl z komosą ryżową, pieczonymi burakami, marynowanymi podgrzybkami, karmelizowaną marchewką, orzechami i pesto z pietruszki (vege) – 43 zł
- Sałatka z fasolki szparagowej z pieczonymi ziemniakami, pomidorkami cherry, pestkami dyni, serem feta z winegretem musztardowo – miodowym (vege) – 43 zł
- Sałatka śledziowa (ziemniak, ogórek kiszony, koper, czerwona fasola, groszek konserwowy, czerwona cebula, śledź) – 43 zł
- Sałatkowy bowl z kaszy pęczak, brokuła, cukinii, suszonego pomidora, rukoli i wędzonego łososia z dipem jogurtowym – 46 zł
Garmażerka świąteczna (cena za 1 kg)
- Pierogi z kapustą i grzybami – 38 zł
- Pierogi z mięsem – 36 zł
- Pierogi ruskie z boczkiem / z wędzonym tofu – 36 zł
- Pierogi z kaczką, kaszą, kolendrą i suszoną żurawiną – 38 zł
- Kopytka – 28 zł
- Kluski ziołowe – 28 zł
- Bigos staropolski z grzybami – 36 zł
- Kapusta wigilijna (vege) – 34 zł
Pakiet przekąsek rybnych – 95 zł
*po 2 porcje z rodzaju (1 półmisek to 8 przekąsek)
- Tymbalik z karpia w galarecie z jajem przepiórczym
- Canelloni z wędzonego łososia z serkiem philadelphia
- Tilapia smażona z warzywami po grecku
- Śledź po kaszubsku
Pakiet przekąsek mięsnych – 95 zł
*po 2 porcje z rodzaju (1 półmisek to 8 przekąsek)
- Tymbalik z golonki indyczej z warzywami i marynowanymi kurkami
- Schab po warszawsku
- Roladka z indyka w maladze faszerowana suszoną śliwką z morelą
- Polędwiczka wieprzowa faszerowana szpinakiem, mozzarellą i suszonym pomidorem