Kreatorzy Smaku catering

Organizujesz tradycyjną, rodzinną wigilię i potrzebujesz pomocy w przygotowaniach

Catering wigilijny dla klientów indywidualnych od „Kreatorów Smaku” jest dla Ciebie.

Kreatorzy Smaku. Otwarcie Castoramy w Mińsku Mazowieckim. CateringKreatorzy Smaku. Otwarcie Castoramy w Mińsku Mazowieckim. CateringRolada cielęca z warzywami

Zupy 350 ml*

*minimalne zamówienie 2 porcje z jednego rodzaju
  • Zupa grzybowa z łazankami – 14 zł
  • Krem z borowików z grzankami i palonymi pestkami dyni – 16 zł
  • Żurek z grzybami, białą kiełbasą i chrzanem – 12 zł
  • Barszcz czerwony z uszkami (kapusta / mięso) – 13 zł
  • Krem z batatów i dyni z mleczkiem kokosowym z grzankami – 12 zł
  • Kapuśniak na gęsinie z kurkami – 14 zł
  • Wołowina po burgundzku w czerwonym winie z warzywami i pomidorami – 16 zł
  • Bogracz wołowy – 16 zł
  • Curry z pieczonych warzyw z cieciorką (vege) – 14 zł
  • Ratatouille z pieczonych warzyw z wędzonym tofu (vege) – 14 zł

II Danie Rybne* (cena za jedną porcję)

*minimalne zamówienie 2 porcje z jednego rodzaju
  • Grillowany filet z łososia na szpinaku z suszonymi pomidorami i szalotką podany z kopytkami – 30 zł
  • Smażony filet z karpia w ziołowo – migdałowej panierce z sosem z kurek, sałatka z kaszy bulgur i pieczonych warzyw – 27 zł
  • Pieczony filet z łososia (marynowany w słodkim sosie chili z kolendrą i limonką) podany z curry z pieczonymi warzywami i cieciorką, kluski ziołowe – 30 zł
  • Panierowany filet z pstrąga łososiowego w płatkach kukurydzianych podany z sałatką z fasolki szparagowej z orzechami, pomidorkami cherry i miętą, kluski ziołowe – 28 zł

II Danie Mięsne* (cena za jedną porcję)

*minimalne zamówienie 2 porcje z jednego rodzaju
  • Kaczka pieczona z jabłkami (½ kaczki) w sosie śliwkowym, kluseczki ziołowe, glazurowane buraki – 37 zł
  • Golonki z indyka/wieprzowe pieczone w piwie i miodzie podane z ratatouille warzywnym z cieciorką – 29 zł
  • Cielęcina duszona w sosie śmietanowo – winnym z warzywami, kluski ziołowe – 34 zł
  • Polędwiczki grillowane w sosie z podgrzybków, kopytka – 30zł

Przekąski zimne rybne* (cena za jedną porcję)

*minimalne zamówienie 5 porcji z jednego rodzaju (1 półmisek)
  • Tymbalik z karpia w galarecie z jajem przepiórczym – 11 zł
  • Canelloni z wędzonego łososia z serkiem philadelphia – 14 zł
  • Pstrąg smażony w orzechowo – migdałowej panierce podany z dipem z musztardy francuskiej i miodu – 14 zł
  • Tilapia smażona z warzywami po grecku – 13 zł
  • Sandacz gotowany z tagiatellą warzywną z pesto – 15 zł
  • Tatar ze śledzia z kaparami, grillowaną cukinią i papryką – 14 zł
  • Tatar z łososia z zielonym pieprzem, szalotką i marynowanymi kurkami – 17 zł
  • Roladka naleśnikowa ze szpinakiem, wędzonym łososiem i twarożkiem chrzanowym – 10 zł
  • Śledź z szalotką i oliwą – 10 zł
  • Śledź w śmietanie (jabłko, ogórek kiszony, cebulka, groszek zielony) – 11 zł
  • Śledź po kaszubsku – 11 zł
  • Śledź z pieczonymi burakami, cebulką perłową i tymiankiem – 12 zł
  • Łosoś / Sandacz / Szczupak*
  • *pieczone lub gotowane w całości różne farsze – cena zależna od wagi

Przekąski zimne – mięsne* (cena za jedną porcję)

*minimalne zamówienie 5 porcji z jednego rodzaju - (1 półmisek)
  • Tymbalik z golonki indyczej/wieprzowej z warzywami i marynowanymi kurkami – 12 zł
  • Schab po warszawsku – 10 zł
  • Roladka z indyka w maladze faszerowana suszoną śliwką z morelą – 13 zł
  • Carpaccio z polędwiczki wieprzowej sous-vide z sałatką z sałaty rzymskiej, suszonych pomidorów i sera grana padano – 14 zł
  • Rozbef wołowy sous-vide z dipem chrzanowym / musztardowym – 15 zł
  • Polędwiczka wieprzowa faszerowana szpinakiem, mozzarellą i suszonym pomidorem – 14 zł
  • Kaczka w maladze faszerowana na słodko (morele, śliwki, figi i orzechy) - 1 szt – 115 zł

Przekąski zimne – vege* (cena za jedną porcję)

*minimalne zamówienie 4 porcje z jednego rodzaju - (1 półmisek)
  • Carpaccio z pieczonego buraka z serem feta z mixem sałat z orzechami i sosem musztardowo – miodowym – 12 zł
  • Szaszłyki z wędzonego tofu z warzywami i dipem jogurtowym – 12 zł
  • Pasztet z fasoli z grzybami z konfiturą z czerwonej cebuli – 11 zł
  • Tarta serowa z pieczonymi warzywami, pomidorkami cherry i szpinakiem – 17 zł

Sałatki (cena za 1 kg)

  • Sałatka tradycyjna jarzynowa (vege) – 38 zł
  • Sałatka makaronowa (razowy) z chorizo, krewetkami i oliwkami z winegretem limonkowym z chili i kolendrą – 48 zł
  • Sałatka makaronowa z kurczakiem i pesto z rukoli – 45 zł
  • Sałatkowy bowl z komosą ryżową, pieczonymi burakami, marynowanymi podgrzybkami, karmelizowaną marchewką, orzechami i pesto z pietruszki (vege) – 43 zł
  • Sałatka z fasolki szparagowej z pieczonymi ziemniakami, pomidorkami cherry, pestkami dyni, serem feta z winegretem musztardowo – miodowym (vege) – 43 zł
  • Sałatka śledziowa (ziemniak, ogórek kiszony, koper, czerwona fasola, groszek konserwowy, czerwona cebula, śledź) – 43 zł
  • Sałatkowy bowl z kaszy pęczak, brokuła, cukinii, suszonego pomidora, rukoli i wędzonego łososia z dipem jogurtowym – 46 zł

Garmażerka świąteczna (cena za 1 kg)

  • Pierogi z kapustą i grzybami – 38 zł
  • Pierogi z mięsem – 36 zł
  • Pierogi ruskie z boczkiem / z wędzonym tofu – 36 zł
  • Pierogi z kaczką, kaszą, kolendrą i suszoną żurawiną – 38 zł
  • Kopytka – 28 zł
  • Kluski ziołowe – 28 zł
  • Bigos staropolski z grzybami – 36 zł
  • Kapusta wigilijna (vege) – 34 zł

Pakiet przekąsek rybnych – 95 zł

*po 2 porcje z rodzaju (1 półmisek to 8 przekąsek)
  • Tymbalik z karpia w galarecie z jajem przepiórczym
  • Canelloni z wędzonego łososia z serkiem philadelphia
  • Tilapia smażona z warzywami po grecku
  • Śledź po kaszubsku

Pakiet przekąsek mięsnych – 95 zł

*po 2 porcje z rodzaju (1 półmisek to 8 przekąsek)
  • Tymbalik z golonki indyczej z warzywami i marynowanymi kurkami
  • Schab po warszawsku
  • Roladka z indyka w maladze faszerowana suszoną śliwką z morelą
  • Polędwiczka wieprzowa faszerowana szpinakiem, mozzarellą i suszonym pomidorem