Sobota – 04.04.2020r
SPIŻARNIA
(dania na zimno do samodzielnego podgrzania, zamów na dwa dni)
Bitka drobiowa z sosem pieczeniowym i warzywami (3 bitki) ok. 0,35/0,40kg + sos – 26 zł
Devolay tacka (3 szt) ok.0,75 kg – 27 zł
Fasolka po bretońsku 1l (3 por) – 15,50 zł
Bigos 0,5kg (2 porcje) – 13,50 zł
Flaki 0,5l – 10 zł
Pierogi z mięsem tacka (15-16 szt) 0,75kg – 26 zł
Pierogi ruskie tacka (15-16 szt) 0,75kg – 26 zł
Pierogi ze szpinakiem i suszonym pomidorem (15-16 szt) 0,75kg – 26 zł
Kluski śląskie 0,7kg – 15 zł
Kluski chłopskie (kluski ziemniaczane z cebulką, kurczakiem, pieczarką i cukinią) 0,7kg – 20 zł
ZUPA
Flaki – 10 zł
Grzybowa z makaronem – 7 zł
Rosół z makaronem – 7 zł
Fasolka po bretońsku – 10 zł
II DANIA – 18 zł
Kotlet devolay z masłem
Kotlet schabowy
Ryba smażona pod beszamelem szpinakowym
Ratatouille z wieprzowiny, pieczonych warzyw i pomidorów
Filet z kurczaka w cieście serowym
Gulasz wieprzowy
Naleśniki panierowane z kurczakiem, pieczarką i cukinią
FIT – 18 zł
Makaron pełnoziarnisty z oliwą bazyliową, brokułem i łososiem
JARSKIE – 18 zł
Pierogi ze szpinakiem i suszonym pomidorem w sosie serowym (7 szt/por)