Menu dnia, piątek – 03.04.2020r.
SPIŻARNIA
Dania na zimno do samodzielnego podgrzania.
Zamów na dwa, trzy dni!
- Devolay tacka (3 szt) ok.0,75 kg – 27 zł
- Pyzy z mięsem (6szt/por = 2 por) ok. 0,7 kg – 26 zł
- Fasolka po bretońsku 1l (3 por) – 15,50 zł
- Strogonoff wieprzowy 0,5 kg (2 porcje) – 13,50 zł
- Bigos 0,5 kg (2 porcje) – 13,50 zł
- Pierogi z mięsem tacka (15-16 szt) 0,75 kg – 26 zł
- Pierogi ruskie tacka (15-16 szt) 0,75 kg – 26 zł
- Pierogi ze szpinakiem i suszonym pomidorem (15-16 szt) 0,75 kg – 26 zł
- Sałatka grecka (łosoś pieczony, mix sałat z warzywami, oliwki, feta, winegret) – 17 zł
Menu dnia:
ZUPY
- Flaki – 10 zł
- Włoska zupa Minestrone (pomidorowa z warzywami i makaronem) – 7 zł
- Żurek z jajem – 7 zł
II DANIA – 18 zł
- Kotlet schabowy zapiekany z cukinią, pomidorem i serem
- Filet drobiowy panierowany w płatkach migdałów
- Placek ziemniaczany z gulaszem
- Ryba smażona panierowana (miruna)
SPECJALNOŚĆ SZEFA KUCHNI – 24 zł
- Grillowany łosoś podany z sosem kurkowym
DANIE JARSKIE / FIT – 18 zł
- Makaron penne suszonym pomidorem i warzywami w sosie pomidorowym
DODATKI
ziemniaki puree, kasza bulgur z warzywami, kopytka ziołowe, wiosenna z winegretem, surówka z kapusty pekińskiej, buraki zasmażane