Sobota – 18.04.2020r
SPIŻARNIA
(dania na zimno do samodzielnego podgrzania, zamów na dwa dni)
Pieczeń wieprzowa (3 szt) ok. 0,6kg + sos kurkowy – 26 zł
Bigos 0,5kg (2 porcje) – 13,50 zł
Fasolka po bretońsku 1l (3 porcje) – 15,50 zł
Pierogi z mięsem tacka (15-16 szt) – 24 zł
Pierogi ruskie tacka (15-16 szt) – 24 zł
Pierogi z kaszą gryczaną, pieczarką i natką pietruszki tacka (15-16 szt) – 24 zł
Pierogi ze szpinakiem tacka (15-16 szt) – 24 zł
Naleśniki z szynką, serem, kukurydzą i grillowaną cukinią (4 szt) ok. 0,9kg – 24 zł
Kluski śląskie 0,7kg – 15 zł
ZUPA
Rosół z makaronem – 7 zł
Krupnik – 7 zł
II DANIA – 18 zł
Grillowany stek wieprzowy z sosem pieczeniowym
Szynka pieczona w sosie własnym z tymiankiem
Kurczak pieczony
Żeberka w sosie cygańskim
Kotlet devolay z serem
Kotlet schabowy
Panierowane roladki wieprzowe (szynka, ser, szczypior)
JARSKIE – 17 zł
Pyzy z twarogiem i szczypiorem 3 szt/por + surówka
FIT – 18 zł
Makaron farfalle ze świeżym szpinakiem i tuńczykiem na oliwie z pesto
SPECJAL – 24 zł
Golonka na kapuście zasmażanej z pomidorami i koprem
Grillowana kaczka (1/2) z jabłkami w sosie wiśniowo – malinowym