Sobota – 25.04.2020r
SPIŻARNIA
(dania na zimno do samodzielnego podgrzania, zamów na dwa dni)
Knedle z truskawkami 1 kg (9 szt) – 19 zł
Knedle ze śliwkami 1 kg (9szt) – 19 zł
Pierogi z mięsem tacka (15-16 szt) – 24 zł
Pierogi ze szpinakiem i suszonym pomidorem tacka (15-16 szt) – 24 zł
Pierogi ruskie tacka (15-16 szt) – 24 zł
Bigos 0,5kg (2 porcje) – 13,50 zł
Flaki 0,5l – 10 zł
Zraz wieprzowy z karkówki + sos pieczeniowy (3 szt) ok. 0,45kg + sos – 28 zł
Fasolka po bretońsku 1l (3 porcje) – 15,50 zł
Kluski śląskie 0,7kg – 15 zł
Kapusta zasmażana z pomidorami i koprem 0,5kg – 10 zł
Sałatka nicejska (mix sałat warzywami, tuńczyk, kukurydza, jajko, sos winegret) 0,4kg – 14 zł
Sałatka italiano (mix sałat z warzywami, suszony pomidor, szynka sezonowana, ser grana padano, sos jogurtowo – bazyliowy) 0,4kg – 14 zł
ZUPA
Pomidorowa z makaronem – 7 zł
Kapuśniak – 7 zł
Flaki – 10 zł
II DANIA – 18 zł
Gołąbek w sosie pomidorowym
Żeberka wieprzowe w sosie musztardowo – miodowym
Pierogi z mięsem 7 szt/por
Kotlet schabowy
Grillowany stek wieprzowy zapiekany z pomidorem, cukinią i serem
Ryba (miruna) pod beszamelem szpinakowym
Lazania bolońska
JARSKIE – 16 zł
Knedle ze śliwką i słodką śmietaną 4 szt/por
FIT – 18 zł
Filet drobiowy grillowany na fasolce szparagowej z sezamem