Niedziela – 19.04.2020r
SPIŻARNIA
(dania na zimno do samodzielnego podgrzania, zamów na dwa dni)
Gołąbki z sosem pomidorowym tacka (3 szt/por) ok.1kg – 27 zł
Bigos 0,5kg (2 porcje) – 13,50 zł
Fasolka po bretońsku 1l (3 porcje) – 15,50 zł
Pierogi z mięsem tacka (15-16 szt) – 24 zł
Pierogi z kaszą gryczaną, pieczarką i natką pietruszki tacka (15-16 szt) – 24 zł
Pierogi ze szpinakiem tacka (15-16 szt) – 24 zł
Naleśniki z szynką, serem, kukurydzą i grillowaną cukinią (4 szt) ok. 0,9kg – 24 zł
Kluski śląskie 0,7kg – 15 zł
ZUPA
Rosół z makaronem – 7 zł
Barszcz czerwony z pasztecikami (3 szt) – 8 zł
II DANIA – 18 zł
Szynka pieczona w sosie tymiankowym
Kotlet schabowy
Panierowane roladki wieprzowe (szynka, ser, szczypior)
Polędwiczki w sosie grzybowym
Ryba (miruna) zapiekana pomidorem z serem
Naleśniki panierowane z szynką, serem, kukurydzą i cukinią 2 szt/por
Pierogi ruskie 7 szt/por
JARSKIE – 17 zł
Placki ziemniaczane z sosem kurkowym (4 szt/por) + surówka
FIT – 19 zł
Pierś drobiowa faszerowana pomidorem, rukolą i serem
SPECJAL – 24 zł
Dorsz smażony na szpinaku
Grillowana kaczka (1/2) z jabłkami w sosie wiśniowo – malinowym